Niet met hagel schieten

Niet met hagel schieten

Met grote regelmaat hoor ik het van mijn collega ondernemers. Als ik werk in dienstverband word ik geleefd, heb ik verplichtingen, ben ik beperkt in mijn vrijheid. Als ondernemer ben ik vrij om te beslissen wat ik wil en doe. Dat geeft een prachtig gevoel.

De meeste ondernemers kennen echter ook de keerzijde van deze vrijheid. Hoe borg ik continuiteit, waar haal ik mijn investeringsruimte vandaan? En ik moet ook nog netwerken. Eigenlijk heb ik voortdurend tijd te kort. Ik zou wel meer ........ willen, maar zaken gaan nu eenmaal voor. Geen vrijheid, maar een ondernemer met vrijheidsbeperking dus!

Toch kan het ook anders en de werkwijze is simpel: Keuzes maken met wie je zaken doet en focus hebben én houden. Iets breder toegelicht: Investeer in een beperkte groep ondernemers die jouw bedrijf goed kent en het bij anderen onder de aandacht wil brengen. Uiteraard is dat wederzijds, jij kunt het voor hen terugdoen.  Werk op aanbevelingenbasis. Stel je doelen vast en houd je aandacht daarop.  Niet met hagel schieten, maar gericht!

Ik hanteer dit beproefde recept en het werkt.
Onlangs was ik een lang weekeinde met mijn dochter naar Rome omdat ik daarvoor de rust heb gecreeerd in mijn werk met bovenstaande aanpak.

Wat ben ik rijk!

Image

Mijn activiteiten

Volg ons

linkedin twitter facebook

Contact

Tienko Siersema
Kanaaldijk 103
1831 GB KOEDIJK

e-mail: info@tienko.nl
tel: 06-55860590