Teamwork, een kwestie van mindset!

Teamwork, een kwestie van mindset!

Menno Peters rijdt met zijn auto over een gladde weg richting het dorp. In een flauwe bocht komt hij met een wiel in de berm en raakt de macht over het stuur kwijt. Hij belandt in een weiland en zijn auto komt vast te zitten in de modder. Geen beweging meer in te krijgen! Wat hij ook probeert, zijn wagen zit muurvast. Ten einde raad loopt hij naar een nabijgelegen boerderij.

De boer staat op zijn erf en heeft de ongelukkige manoeuvre al lang gezien. "Kunt u mij helpen de auto los te krijgen?" vraagt Peters. De boer knikt vriendelijk : "Dat is een klusje voor Issabel, mijn ezel.".

De ezel wordt uit het land gehaald en de boer gaat in de weer met een stevige kabel. Als de ezel goed en wel voor de auto staat, krijgt hij nog even een klopje op zijn rug. Dan roept de boer: " Trekken Pieter, Samuel, Victor en Issabel!". De ezel spant zijn spieren en trekt heel langzaam, stap voor stap, de auto uit de modder vandaan.

Als de auto weer op de weg staat, bedankt Peters de boer allerhartelijkst. Toch moet hem nog één ding van het hart. "Waarom noemde u behalve Issabel ook al die andere namen. De ezel was toch alleen?" 

Daarop antwoordt de boer: "Dat klopt! Issabel is sinds een poosje helaas helemaal blind. Zij is altijd gewend geweest om in teamverband te werken en door het noemen van de andere namen voelde zij zich onderdeel van haar vertrouwde groep. Daardoor kwam ze ook nu weer tot een prachtige prestatie. Als ze had gedacht dat ze alleen was, zou dat haar waarschijnlijk niet zijn gelukt.".

Deze vertelling bevat een waardevolle boodschap. Namelijk dat een goede mindset kan leiden tot onverwachte prestaties. Een open deur wellicht, maar op het gebied van netwerken is die juiste mindset nog wel eens ver te zoeken. We opereren vaak alleen, netwerken eigenlijk zonder duidelijk plan en verliezen kostbare tijd aan niet efficiënte, soms zelfs zinloze contacten. Wilt u kennismaken met een methode om de juiste mindset én strategie bij netwerken te vinden, denk dan eens aan een afspraak met ondergetekende.

Image

Mijn activiteiten

Volg ons

linkedin twitter facebook

Contact

Tienko Siersema
Kanaaldijk 103
1831 GB KOEDIJK

e-mail: info@tienko.nl
tel: 06-55860590